Szeretettel üdvözlünk a picurnemet honlapján!

Okt 6th, 2009 | By admin | Category: Üdvözöllek !

A folyók országokat kötnek össze, a nyelvek pedig embereket

(Az eredeti szöveg: “Flüsse verbinden Länder, Sprachen verbinden Menschen”)

(Baranyiné Sásdi Susanne, Bencze Rozália)

Német nyelvész és pedagógus  vagyok és  játékos németnyelvű foglalkozásokat tartok kicsiknek.

Barátnőmmel, Susival, sokáig készültünk szellemileg, testileg és lelkileg erre a szép és felelősségteljes munkára. Nagyon izgatottan kezdtünk bele.

A tevékenységünkkel szeretnénk lefaragni abból a tévhitből, miszerint zavart okoz a gyermeknél, ha a korai éveiben az anyanyelve mellett egy második nyelvvel is ismerkedik és elsajátítja. Nagyon örülünk, hogy egyre több szülő belátja és személyesen is tapasztalja, hogy a korai nyelvtanulásnak csak előnye van.

Ha még nem tartozol azoknak az embereknek a táborába, akik pozitívan gondolkodnak erről, akkor érdemes elolvasni néhány anyagunkat és eljönni hozzánk a foglalkozásainkra és elbeszélgetni azokkal a szülőkkel, akik ezt személyesen is megtapasztalták már. Ezen a honlapon összefoglaltuk a második nyelv korai elsajátításával kapcsolatos fontosabb ismereteket, kutatási eredményeket és néhány személyes élményt is. Sok más internetes oldal foglalkozik ezzel a témával. Néhányat kiragadtunk ezekből és a “Linkek” alatt tároljuk. Egy-két praktikus nevelési tanácsból soha sem elég :-) Ezeket az “Anyu-apu-tippek” alatt találod.

Alapelvünk egy beszédcentrikus, játékos és sikerélményekben gazdag környezetet biztosítani a gyermekednek, amiben csak úgy “felszippantja” a német nyelvet.

2010. május: Szolgálati közlemény :-)


- Elköltözünk ! Egy új helyszín kialakításan dolgozom. A megnyitó várható időpontja: 2010. szeptember.

Addig a foglalkozás helyszínének kiválasztása egyeztetés alapján történik.

- Sajnálattal közöljük, hogy Susanne egyéb elfoglaltsága miatt jelenleg nem tud újabb csoportot elvállalni.

Kellemes Pünkösdi Ünnepeket kívánok!

Rozália


Tags: ,

Comments are closed.